Suroviny
8 až 12, podle velikosti
- Těsto:
- 300 g mouky typu 00
- 150 g cukru
- 150 g vepřového sádla (másla)
- 1 vejce
- Nádivka:
- 400 g ricotty
- 100 g cukru
- 75 g kandovaného ovoce
- 75 g sekané čokolády
- strouhaná citronová kůra
- Poleva:
- 200 g moučkového cukru
- 1 PL citronové šťávy
- 1 bílek
- Na ozdobu:
- 8 kandovaných třešní
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin vypracujeme těsto na vále.
-
nádivku spojíme v míse.
-
polevu umícháme v misce.
-
Těstem vyložené formičky plníme náplní a zavíčkujeme kouskem těsta.
-
Formičky pečeme v předehřáté troubě při 170°C asi 35 minut.
-
Korpusy po vychladnutí ledujeme polevou a dozdobíme kandovanými třešněmi.
Poznámka:
Kousky těsta lze do formiček natlačit prsty, ale vzhlednější je vyválet plát (max. 5mm silný), vypíchat kolečka a těmi formičky (půlkulový tvar, průměr 8cm) vyložit a dalším kolečkem náplň zavíčkovat.Formy lze péci i vzhůru dnem.
Ricottu můžeme nahradit tvarohem; ať to či ono, doporučuji propasírovat sítem.
Umíchaná poleva se nanáší opakovaně, aby vytvořila hladký, bílý povrch.
Pokud polevu ušleháte, tak je nutné ji následně naředit vodou, aby ji bylo lze nanášet např. štětcem (lze toho dosáhnout na jeden nátěr) a na produktu byla poleva hladká. I tak vám z uvedeného množství surovin zbude víc než polovina (lze napéci pusinky)
Nemáte-li formičky, lze náplň zabalit do těsta (podobně jako se dělají plněné knedlíky) – toto nemám odzkoušeno.
Receptů je na netu celá řada… Ze zde uvedeného množství na 8ks lze vytvořit až 12ks
Poznámka od kuchařky
Zdroj:
http://www.labuznik.cz/recept/minne-di-sant-agata-…
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…