Prsa Dolly Buster

50
- reklama -

Suroviny

OŘECHOVÝ KORPUS:
8 vajec
250 g cukr moučka
250 g polohrubé mouka
80 g mletých ořechů
prášek do pečiva
ČOKOLÁDOVÝ KORPUS:
10 vajec
600 g cukr moučka
20 lžic horké vody
600 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
6 lžíce kakaa
Z tohoto připraveného těsta jsem upekla i JEDNO ČOKOLÁDOVÉ PRSO
DRUHÉ PRSO:
2 vejce
70 g cukr krupice
2 lžíce oleje
80 g hladká mouka (prosatá)
PUDINKOVÝ KRÉM:
4 vanilkové pudinky
1 l mléka
CCA 15 lžic cukru krupice
500 g másla (2 KOSTKY)
trocha rumu dle chuti
CUKRAŘSKÉ ZDOBENÍ
MRMELÁDA
RUM
MARCIPÁN (K MARCIPÁNU VIZ. POZNÁMKA)

Postup přípravy receptu

  1. O DEN DŘÍVE SI UPEČU KORPUSY.


    Zobrazit celý recept

  2. OŘECHOVÝ KORPUS :
    Oddělím bílky od žloutků, žloutky ušlehat se 4 lžícemi horké vody a z bílků ušlehat tuhý sníh se 4 lžícemi studené vody. Ke žloutkům přidám 250 g cukr moučka, 250 g pol. mouky, 80 g ořechů a prášek do pečiva a pak jemně vmíchám tuhý sníh. Peču na vyšším plechu s pečícím papírem. Zkouším špejlí.

  3. ČOKOLÁDOVÝ KORPUS :
    Žloutky ušleháme s cukrem, přidám 10 lžic horké vody a vyšlehám, pak dodám dalších 10 lžic horké vody a došlehám do pěny. Lehce vmíchám mouku smíchanou s pr. do pečiva a kakao a nakonec tuhý sníh z bílků. Trochu těsta jsem si odlola do vymazané a vysypané formy na jedno prso (ve formě, ve které jsem prso pekla. Je v ní ryska, dávala jsem po rysku). Peču na vyšším plechu s pečícím papírem. Zkouším špejlí.

  4. DRUHÉ PRSO :
    Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Po lžicích vešleháme olej. Vařečkou zlehka vmícháme mouku. Těsto VLIJEME do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na prso. Zkouším špejlí.

  5. PUDINKOVÝ KRÉM :
    4 van. pudinky vařit v 1 l mléka do toho cca. 15 lžic cukru. Nechám vychladnout a tvrdou kůži stáhnu. Celé máslá ušlehám a pudink rozmixuju a po lžičkám přidávám za stálého míchání pudink do másla, pak přidám trochu rumu, popřípadě přidám cukr.

  6. NEJPRVE JSEM SI DALA DVA KORPUSY NA SEBE A NA NĚ UMÍSTILA PRSA. OŘÍZLA JSEM KORPUSY DO POŽADOVANÉHO TVARU (ODKROJKY NEVYHAZOVAT).

  7. ČOKOLÁDOVÝ KORPUS BYL VYŠŠÍ, A PROTO JSEM HO ROZŘÍZLA NA DVA DÍLY. POTÉ JSEM KORPUSY POKAPALA RUMEM A JEMNĚ POTŘELA MARMELÁDOU A KRÉMEM.

  8. NA TO JSEM POLOŽILA DALŠÍ KORPUS A ZASE RUM, MARMELÁDA, KRÉM A ZASE SPOJIT.

  9. PAK JSEM SI PŘIPRAVILA PRSA, TY JSEM DVAKRÁT ROZŘÍZLA, POKAPALA RUMEM, JEMNĚ POTŘELA MARMELÁDOU A KRÉMEM SPOJILA. PRSA JSEM ZESPOD POTŘELA JEMNĚ KRÉMEM SPOJILA S KORPUSEM.

  10. POTÉ JSEM SI Z ODKROJKŮ, KRÉMU A RUMU PŘIPRAVILA RUMINU (ZBYTKY JSEM NASTROUHALA, PŘIDALA TROCHU KRÉMU A RUMU, VYTVOŘILA JSEM SI HMOTU, ABYCH S NÍ DOTVAROVALA PRSA A UDĚLALA BRADAVKY).

  11. PAK JSEM CELÉ POTŘELA KRÉMEM A POTÁHLA MARCIPÁNEM, POTÉ JSEM DOZDOBILA.

Poznámka od kuchařky

RECEPT NA MARCIPÁN (RECEPT JSEM MĚLA ZE SVÉHO ZDROJE, KTERÝ MI TVRDIL, ŽE JE SUPER A SKVĚLE SE S NÍM PRACUJE, ALE PRO MĚ TO BYLA OPRAVDU KATASTROFA) JSEM NEUVEDLA, PROTOŽE JSEM HO DĚDALA POPRVÉ A STRAŠNĚ ŠPATNĚ SE MI S NÍM PRACOVALO (UŽ HO NIKDY NEBUDU DĚLAT :-))). TO SE OMLOUVÁM, TEN SI BUDETE MUSET NAJÍT SAMY, ALE TO NEBUDE PROBLÉM, PROTOŽE JE JICH TADY NA TOPRECEPTECH SPOUSTA. 🙂 A VY JSTE ŠIKOVNÉ A ZKUŠENÉ KUCHYŘKY :-).

FORMA, VE KTERÉ JSEM PEKLA PRSA JE NA PLNĚNÉ DORTY. PRSA MŮŽETE UPÉCT I V MISKÁCH.