- reklama -
Suroviny
3 porce
- květák
- mražená zelenina (např. fazolové lusky, hrášek, mrkev, kukuřice…)
- cibule
- 5 stroužků česneku
- olej
- pepř
- sůl
- provensálské koření
- 2-3 vejce
- tvrdý sýr uzený
- bílý jogurt
- lněné semínko
- bylinkové Tofu
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme na růžičky, uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
-
Pak ho vyjmeme z hrnce, lehce pokrájíme na menší kousky, přidáme veškerou zeleninu, cibuli nakrájenou na půlměsíčky, 3 stroužky česneku nadrobno nakrájené, tofu, osolíme, opepříme, bohatě posypeme provensálským kořením a lněným semínkem a vše dáme do vymazané zapékací mísy.
-
Zalejeme vejci rozmíchanými se solí a provensálským kořením a dáme zapéct.
-
Před koncem posypeme sýrem a necháme roztavit. Podáváme s jogurtovým přelivem.
-
Jogurtový přeliv: Bílý jogurt rozmícháme se zbylým česnekem, posolíme, přidáme provensálské koření a necháme chvilku odstát.
Kuchařka: blikni