Provensálské roštěnky

45
- reklama -

Suroviny

2 plátky z hovězí roštěné nebo samozřejmě možno i ze svíčkové
2 větší stroužky česneku
cca 15 černých oliv bez pecky
2 nasekané ančovičky
čerstvý tymián
čerstvý rozmarýn
100 ml bujónu nebo vývaru
100 ml bílého suchého vína
1 PL studeného másla
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnky si osolíme a opepříme. Rozmačkaný česnek smícháme s najemno nasekanými bylinkami a směsí potřeme maso.


    Zobrazit celý recept

  2. Na rozpálené pánvi s olejem opečeme roštěnky zprudka do hněda, z každé strany asi 1 minutu, pak teplotu snížíme a opékáme ještě z každé strany 2-4 minuty. Pozor, aby se nám nepřipálil česnek.

  3. Maso vyndáme a zabalíme do alobalu.

  4. Do pánve přidáme posekané ančovičky, vlijeme bílé víno a vývar, zredukujeme, přisypeme posekané olivy, můžeme ještě přidat bylinky a zjemníme studeným máslem. Dochutíme.

Poznámka od kuchařky

Zdroj receptu Velká škola vaření – úspěch vždy zaručen

Podávala jsem se Sicilskými brambory http://www.toprecepty.cz/recept/26517-sicilske-bra…