Provensálské kuře

106
- reklama -

Suroviny

kuře (celé nebo stehýnka, špalíčky, křidýlka)
olej
sůl
kmín (celý)
provensálské koření
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Kuře nebo porce ( je to jedno, každý, jak má rád ) dáme do pekáčku, osolíme, posypeme kmínem a provensálským kořením. Polijeme přiměřeným množstvím oleje, podlijeme vodou. Pečeme v troubě, dokud nemáme kůrčičku. Podle potřeby podléváme.

Poznámka od kuchařky

Tohle není ani žádný recept, spíš jen inspirace. Mamka dělala pečené kuřecí kousky a neměla doma červenou papriku (se kterou peče kuře běžně), tak je jen osolila a posypala kmínem (a žel přesolila, takže tam už nešla přidat žádná kořenící směs, kterou máme doma – všechny obsahují sůl), tak mě napadlo vyzkoušet k tomu provensálské koření. Světe div se, dopadlo to mooooc dobře :o) Tak se chci o inspiraci na snadné „kuře zas jinak“ podělit.