Provensálské krůtí maso

55
- reklama -

Suroviny
3 porce

jakékoliv krůtí maso (měla jsem stehno)
1 větší cibule
5 stroužků česneku
provensálské koření
koření na pečené kuře
1 lžíce Solamylu
sůl
trochu másla na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Pekáček si vymažeme máslem, maso osolíme, posypeme ze všech stran kořením na pečené kuře a nakonec provensálským kořením a to dost, dáme do pekáče, podlijeme vodou, přikryjeme, dáme péct do vyhřáté trouby. Po půl hodině pečení přisypeme kolem masa cibuli na proužky, česnek na plátky, je-li třeba přilijeme vodu, abychom měli dost šťávy. Ke konci pečení si v malém množství vody rozpustíme solamyl, přilijeme do pekáčku, promícháme a necháme ještě 15 minut péct.


    Zobrazit celý recept

Poznámka od kuchařky

Prostě krůtí pokaždé jinak a tak jsem opět improvizovala. Dávala jsem jako přílohu rýži a bylo to víc než dobré. Ani jsem netušila, jak se provensálské koření snoubí s tím krůtím masem!