
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1/2 kg kuřecích jater
- olivový olej nebo olej z rajčat
- 1 menší cibule
- 3 stroužky česneku
- hrstička provensálské koření
- sušená rajčata v oleji (asi 10 cherry)
- menší konzerva sterilovaného hrášku
- 10 ks černých oliv
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme a pokrájíme na menší kousky.
-
Na oleji z rajčat (případně olivovém oleji) orestujeme cibulku na půlkolečka a po chvíli přidáme i česnek na plátky.
-
Přidáme játra a restujeme do světla (asi 10 minut).
-
Pak přidáme sušená rajčata (pokud nemáte cherry, pokrájejte je na menší kousky)a koření.
-
Po dalších asi 5 minutách přidáme sterilovaný hrášek a olivy na poloviny, už jen prohřejeme, podle potřeby osolíme. Podáváme s rýží.
Poznámka od kuchařky
Než mě někdo začne kamenovat za sterilovaný hrášek, musím se přiznat, že ho miluju a jsem schopná ho papkat pořád třeba po kilech, takže ho ráda používám i do receptů. Kdo chce – ať si dá čerstvý nebo mražený:-))
Kuchařka: sunny.sofi