Provensálská kuřecí jatýrka

71
- reklama -

Suroviny
4 porce

1/2 kg kuřecích jater
olivový olej nebo olej z rajčat
1 menší cibule
3 stroužky česneku
hrstička provensálské koření
sušená rajčata v oleji (asi 10 cherry)
menší konzerva sterilovaného hrášku
10 ks černých oliv
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a pokrájíme na menší kousky.

  2. Na oleji z rajčat (případně olivovém oleji) orestujeme cibulku na půlkolečka a po chvíli přidáme i česnek na plátky.

  3. Přidáme játra a restujeme do světla (asi 10 minut).

  4. Pak přidáme sušená rajčata (pokud nemáte cherry, pokrájejte je na menší kousky)a koření.

  5. Po dalších asi 5 minutách přidáme sterilovaný hrášek a olivy na poloviny, už jen prohřejeme, podle potřeby osolíme. Podáváme s rýží.

Poznámka od kuchařky

Než mě někdo začne kamenovat za sterilovaný hrášek, musím se přiznat, že ho miluju a jsem schopná ho papkat pořád třeba po kilech, takže ho ráda používám i do receptů. Kdo chce – ať si dá čerstvý nebo mražený:-))