- reklama -
Suroviny
3 porce
- 3 plátky krkovice bez kosti
- 1 vejce
- 1 lžíce kremžské hořčice
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl
- 2 malé cukety (max.4cm průměr)
- 6 velkých žampionů
- 1 lžička provensálského koření
- 6 lístků bazalky
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme a naložíme do marinády z ušlehaného vejce, 2 lžic oleje, soli, utřeného česneku a hořčice. Necháme 2 hodiny marinovat.
-
Poté na 1 lžíci oleje zprudka opečeme krkovici z jedné strany cca 2 minuty, otočíme a přidáme na 0,5-1 cm plátky nakrájenou cuketu a žampiony.
-
Oheň ztlumíme, zeleninu zasypeme provensálským kořením a nasekanými bazalkovými lístky, pánev přikryjeme a dusíme 3-4 minuty, aby maso bylo propečené, ale zelenina stále křupavá. Dosolíme dle chuti.
Kuchařka: isindy