
- reklama -
Suroviny
- 500 g kysaného zelí
- 2 mrkve
- 1 větší jablko
- 1 cibule
- 1 lžíce strouhaného křenu
- 1 zakysaná smetana
Postup přípravy receptu
-
Do mísy vložíme najemno nakrájené kysané zelí a cibuli, nastrouhanou mrkev s jablkem, přidáme nastrouhaný křen a zalijeme smetanou.
-
Vše dobře promícháme, necháme chvíli v lednici odležet. Podáváme s pečivem.
Poznámka od kuchařky
Salát používám často jako přílohu k pečeným masům nebo sekané. Křenu dávám větší množství, než je uvedeno v receptu.
Zdroj: recept mám z archívu, vznikl 7.11.2005 a našel jsem ho někde na netu. Pokud se autor receptu ozve, rád jeho jméno dodatečně zveřejním.
Kuchař: Jenda1