Prosedlá buchta s tvarohem a povidly

130
- reklama -

Suroviny

4 vejce
1 hrnek cukru
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku mléka
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
náplň
500 g tvarohu
2 vejce
3/4 hrnku cukru
1 vanilkový cukr
podle potřeby mléko
povidla
trochu rumu
trochu skořice

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív si připravíme náplně. Tvaroh rozmícháme s vejci a cukrem, podle potřeby přidáme mléko, neměl by být moc řídký. Povidla smícháme s rumem a skořicí.


    Zobrazit celý recept

  2. Ušleháme sníh z bílků a špetky soli. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme mléko s olejem, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh. Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení.

  3. Nastříkáme na ně mřížku z tvarohu pomocí cukrářského pytlíku nebo pevného sáčku s ustřihnutým růžkem a do vzniklých čtverečků dáme hromádku povidel (můžou být i kousky ovoce).

  4. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 25 minut (já zkusím špejlí). Tvaroh a povidla se během pečení částečně propadnou do těsta.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: mamincinyrecepty