Prolisované smažené brambory na špeku a kmínu

60
- reklama -

Suroviny

den předem vařené brambory – počet dle strávníků
1 větší cibule
100 g uzeného špeku
asi 50 g drceného kmínu
špetka černého pepře – lze i své oblíbené koření
sůl dle chuti (špek je slaný)
případně ještě tuk na pánev
sklenice domácího kysaného zelí (pochopitelně i z obchodu, jaké máme rádi)

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi si necháme roztavit špek, na něm lehce orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli (ne úplně – asi minutku, ještě se na ní budou smažit brambory).

  2. Oloupané brambory prolisujeme lisem na čtverečky, případně je i můžeme nadrobno nakrájet. Vsypeme na pánev, zasypeme kmínem a pepřem, případně svým oblíbeným kořením a opékáme do růžova a křupava – cca 10 min. Na talíř dáme porci kysaného zelí a směs z pánve.

Poznámka od kuchařky

Tuhle mňamku dělám dost často, využívám zbylých vařených brambor a k tomu zelí prostě milujeme.

Překvapilo mne, že tento „primitivní“recept tu v této formě není, jsou tu podobné, ale ne stejný, nejpodobnější jsem přidala od Bibinky