
- reklama -
Suroviny
- den předem vařené brambory – počet dle strávníků
- 1 větší cibule
- 100 g uzeného špeku
- asi 50 g drceného kmínu
- špetka černého pepře – lze i své oblíbené koření
- sůl dle chuti (špek je slaný)
- případně ještě tuk na pánev
- sklenice domácího kysaného zelí (pochopitelně i z obchodu, jaké máme rádi)
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi si necháme roztavit špek, na něm lehce orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli (ne úplně – asi minutku, ještě se na ní budou smažit brambory).
-
Oloupané brambory prolisujeme lisem na čtverečky, případně je i můžeme nadrobno nakrájet. Vsypeme na pánev, zasypeme kmínem a pepřem, případně svým oblíbeným kořením a opékáme do růžova a křupava – cca 10 min. Na talíř dáme porci kysaného zelí a směs z pánve.
Poznámka od kuchařky
Tuhle mňamku dělám dost často, využívám zbylých vařených brambor a k tomu zelí prostě milujeme.
Překvapilo mne, že tento „primitivní“recept tu v této formě není, jsou tu podobné, ale ne stejný, nejpodobnější jsem přidala od Bibinky
Kuchařka: spagetka