- reklama -
Suroviny
4 porce
- sýr Eidam (kupuji plátkové balení 1 kg v Lidlu)
- 16 plátků sýru Eidam
- 12 plátků šunky
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- Trojobal:
- hladká mouka nebo špaldová či žitná
- 1-2 vejce
- strouhanka
- sůl
- Dip à la tatarka:
- 2 Aktivie
- 1/2 pomazánkového másla
- 1 kyselá okurka
- 1/2 lahůdkové cibulky
- 1 hrst petrželky
- 1 hrst pažitky
- pepř
- sůl
- 1/2 lžičky hořčice
- 1 lžička cukru
Postup přípravy receptu
-
1 porce= 4 plátky sýru, 3 plátky šunky čtvercové či kulaté.
Začneme sýrem a končíme sýrem. Skládáme sýr, šunka, na špičku nože hořčice, sýr, šunka hořčice, a zase sýr, šunka hořčice a nakonec sýr. Takto navrstvíme všechny porce. Přimáčkneme, aby vrstvy dobře držely. -
Obalíme v trojobalu a usmažíme. Necháme odsát tuk na papírových utěrkách.
-
Dip by se měl uležet, uděláme ho předem. Smícháme Aktivie a pomazánkové máslo. Bylinky, okurku, cibulku jemně nasekáme a zamícháme do dipu. Přidáme pepř, sůl, cukr. Ozdobíme květy pažitky a kvetoucími snítkami tymiánu.
Kuchařka: janky3