Prokládané maso

86
- reklama -

Suroviny
6-8 porcí

8 vepřových řízků (kýta, plecko, krkovička)
1 velká mrkev
1 petržel
kousek celeru
3 pikantní klobásy
8 středních brambor
20 dkg strouhaného sýra
2 cibule
hořčice (použila jsem 1/2 hrubozrnnou + 1/2 dijónskou)
sojová omáčka
oblíbené koření na maso
sůl
pepř
kečup (nemusí být)
olej

Postup přípravy receptu

  1. Pečicí mísu vytřeme mírně olejem a vrstvíme:
    ½ najemno pokrájené cibule; ½ nahrubo postrouhaných brambor – osolíme, opepříme; ½ řízků (tyto naklepeme na slabší plátky, nakrájíme ještě na menší kousky, osolíme, opepříme, okořeníme a potřeme hořčicí z obou stran; zeleninu nakrájenou na co nejmenší kostičky; klobásky na kolečka; zbylou ½ cibulky; zbylou ½ brambor-osolíme, opepříme a končíme zbylými plátky masa.

  2. Podlijeme do ½ pekáče vodou, pokapeme sojovou omáčkou a pečeme zakryté v troubě pomalu asi 1 ¼ hodiny na 180°C.

  3. Ke konci pečení můžeme zvýšit teplotu na 200°C.

  4. Odkryjeme, posypeme sýrem (lze pokapat kečupem, ten já nepoužívám) a cca 3-5 minut zapečeme.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Blesk-Recepty čtenářů, autorkou je Zuzana Brázdová z Humpolce

Mezi moje oblíbené patří Recepty z jednoho hrnce a tento mě nezklamal.

Původně jsem vařila na 2 dny, ale večer byl hrnec prázdný 🙂

Kdo nemusí vepřové, lze určitě nahradit krůtím, nebo kuřecím.