Přírodní vepřová kýta

204
- reklama -

Suroviny

vepřová kýta
sůl – nejlépe praganda, kdo nepoužívá možno i sůl obyčejná
pepř mletý (z mlýnku)
cibule
olej
sýr eidam

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, nařízneme okraje, naklepeme, z obou stran osolíme pragandou, opepříme.

  2. Připravíme si misku, hrnec, kdo jak je zvyklý a na dno dáme trochu oleje a střídavě vrstvíme maso – na plátky nakrájenou cibuli – zakápneme olejem – maso atd. až zpracujeme všechny suroviny.

  3. Misku či hrnec uzavřeme, dáme do lednice uležet minimálně na dva dny, naložené vydrží i déle. Je dobré maso během odpočívání v lednici přeskládat.

  4. Samotná příprava před podáváním je skutečně minutková. Na rozpáleném oleji orestujeme plátky masa spolu s cibulí po obou stranách.

  5. Pod pokličku ještě přidám na 1-2 min. na maso plátky sýra eidam.

  6. Podáváme s hranolky, s bramborem vařeným či opečeným nebo jen tak s chlebem.
    Maso je velmi rychle hotové, právě díky patřičnému odležení.