
Suroviny
3 porce
- 3 plátky krkovičky bez kosti nebo drůbežích řízků…
- sůl
- pepř mletý
- olej
- Dále:
- 200 g fenyklu
- 50 g krájených sušených rajčat
- olej z naložených sušených rajčat
- 100 g nebo Paloučku, Lučiny nebo žervé…
- 5-6 lžic bílého vína
- sůl
- pepř mletý
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa osolíme, opepříme či jinak nakořeníme (drcený kmín, bylinky…), po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily a v pánvi s troškou rozpáleného oleje či sádla je osmažíme z obou stran dozlatova.
-
Během smažení masa připravíme v jiné pánvi či kastrolku fenyklový přeliv: na zhruba třech lžících oleje z nakládaných sušených rajčat osmažíme dosklovata na nudličky pokrájený fenykl, ke kterému následně přidáme pokrájená sušená rajčata, víno a rozdrobený přírodní sýr. Vše necháme krátce pod pokličkou prohřát a podusit, poté odklopíme, promícháme, dle potřeby (požadované hustoty) naředíme po lžících vodou, dle chuti dosolíme a opepříme.
-
Přírodní plátky doplníme na talíři krémovým fenyklovým přelivem a podáváme s námi vybranou bramborovou přílohou.