Suroviny
- Na plátky:
- 500 g vepřové kýty
- palice česneku
- pepř
- sůl
- 2 pl oleje
- 1 pl oleje (na naložení masa)
- hladká mouka na obalení
- 300 ml vývaru
- Na játra:
- 350 g vepřových játer
- 4 velké cibule
- 3 pl oleje
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Česnek si oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
Vepřovou kýtu si nakrájíme na řízky, lehce naklepeme osolíme a opepříme. Skládáme do připravené misky, prokládáme nachystaným česnekem a pokapeme olejem. Zavřeme a necháme do druhého dne v lednici.
-
Na pánev dáme rozpálit 2pl oleje.
-
Nachystané plátky obalíme z obou stran v hladké mouce, osmažíme z obou stran na oleji,přidáme všechen česnek z misky, podlejeme vývarem a dusíme pod poklicí do měkka.
-
Cibule si očistíme, nakrájíme na hrubší půlkolečka.
-
Játra si omyjeme, nakrájíme na kousky.
-
Na pánev si dáme rozpálit olej, na něm krátce orestujeme nachystané cibule, přidáme játra, opepříme stáhneme teplotu a restujeme do měkka.
-
Játra musíme hlídat, jakmile z nich po píchnutí vidličkou nevytéká krev, máme hotovo a odstavíme. Jinak nám játra tvrdnou.
-
Hotová játra odstavíme a po chvilce cca 2 minuty osolíme promícháme a ještě chvilku necháme stát.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s rýží. Na plátky masa vrstvíme játra s cibulkou.