- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- 1 vepřová panenka
- 1 PL švestkové omáčky
- 1 PL kečupu
- 2 PL vody
- provensálské koření
- mořská sůl drcená
- 2 středně silné plátky másla
Postup přípravy receptu
-
Panenku odblaníme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na širší plátky, cca 2 cm na výšku. Ty jemně z obou stran osolíme a posypeme provensálským kořením.
-
Máslo rozpálíme na nepřilnavé pánvi, na které maso rychle opečeme z obou stran jako minutku. Ihned přendáme z pánve nejlépe na teplý servírovací talíř(e).
-
Zmírníme teplotu a do výpeku opatrně přidáme švestkovou omáčku, kečup a vodu. Vše rychle promícháme, necháme asi minutu povařit a maso vzniklou omáčkou přelijeme na servírovaném talíři.
-
Podávala jsem s jednoduchým salátem, ale přílohám jako brambory, hranolky či pečivo se meze nekladou, záleží vlastní chuti.
Kuchařka: Lenka Škulinová