Přírodní panenka se švestkovou zálivkou

79
- reklama -

Suroviny
2-3 porce

1 vepřová panenka
1 PL švestkové omáčky
1 PL kečupu
2 PL vody
provensálské koření
mořská sůl drcená
2 středně silné plátky másla

Postup přípravy receptu

  1. Panenku odblaníme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na širší plátky, cca 2 cm na výšku. Ty jemně z obou stran osolíme a posypeme provensálským kořením. 


    Zobrazit celý recept

  2. Máslo rozpálíme na nepřilnavé pánvi, na které maso rychle opečeme z obou stran jako minutku. Ihned přendáme z pánve nejlépe na teplý servírovací talíř(e).

  3. Zmírníme teplotu a do výpeku opatrně přidáme švestkovou omáčku, kečup a vodu. Vše rychle promícháme, necháme asi minutu povařit a maso vzniklou omáčkou přelijeme na servírovaném talíři.

  4. Podávala jsem s jednoduchým salátem, ale přílohám jako brambory, hranolky či pečivo se meze nekladou, záleží vlastní chuti.