Přírodní marinované kuřecí řízky

73
- reklama -

Suroviny
4 porce

8 ks kuřecích stehenních řízků
8 lžic sladké chilli omáčky
5 lžic worcesterové omáčky
6 lžic oleje
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička sušeného libečku(lze vynechat)
Na smažení:
3 lžíce oleje
3 cm silný plátek másla
Na dochucení:
sůl podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. V nádobě, ve které se budou řízky marinovat, dobře promícháme všechny suroviny na marinádu.


    Zobrazit celý recept

  2. Řízky mírně naklepeme přes potravinovou folii, jeden po druhém obalíme v marinádě a v nádobě hezky natlačíme na sebe. Uzavřeme víkem nebo zakryjeme alobalem a necháme nejlépe do druhého dne uležet v lednici.

  3. Poté je v pánvi na rozehřátém tuku smažíme 4 minuty z každé strany.
    Vhodná příloha: brambory, nebo čerstvé pečivo.

Poznámka od kuchařky

Takto marinované řízky velice dobře chutnají i v klasickém trojobalu.