Přírodní kuřecí prso a houbovo-smetanová omáčka

53
- reklama -

Suroviny

4 kuřecí prsa
bílý pepř
1 stroužek česneku
sůl
ol.olej
Omáčka:
300 g hub (hřiby, suchohřiby, kozáky, můžou být i zamrazené)
1 cibule
400 ml vývaru, nebo voda s gelovým bujónem Dr. Oetker
1 33% smetana
50 g másla
ol .olej
sůl
bílý pepř
špetka drceného kmínu
3-4 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Houby nakrájíme na větší kousky, cibuli na kostičky a česnek prolisujeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Kuřecí prsa umyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a lehce potřeme utřeným česnekem.
    Do menší misky dáme 1-2 lžíce oleje na něj vyskládáme na těsno kuřecí prsa, opět přelijeme olejem a dáme do chladničky uležet tak na dvě hodiny.
    Vydrží i do druhého dne.

  3. V hrnci rozpustíme máslo s 1 lžíci oleje a osmažíme cibuli do sklovita.
    Přidáme houby, osolíme, opepříme a dusíme za občasného podlévání vývarem do měkka, cca 10-15 minut.

  4. Když jsou už téměř měkké, přilijeme zbytek vývaru a rozkvedlanou smetanu s moukou.
    Vaříme ještě tak 10 minut. Ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme ještě solí a pepřem.

  5. Uležená kuřecí prsa, otřeme od česneku a smažíme po obou stranách 3-5 minut.

  6. Hotová prsa servírujeme s houbovou omáčkou, zdobené kouskem mrkve a bazalky.
    Jako přílohu jsem volila rýži s hráškem.