
- reklama -
Suroviny
3-4 porce
- 6 plátků krkovičky
- drcený pepř čtyř barev
- sušená bazalka
- sušené oregano
- mořská sůl
- máslo
- 2 PL švestkové omáčky
- 2 dl červeného vína (použila jsem Carl Jung de-alcoholised)
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, z obou stran osolíme, okořeníme. Na pánvi rozpustíme trochu másla, plátky z obou stran osmahneme, vyndáme na talíř.
-
Do zbylého výpeku přilijeme víno a švestkovou omáčku. Důsledně promícháme a na talíři omáčkou přelijeme přírodní řízky.
Poznámka od kuchařky
Podávala jsem s cizrnovými placičkami (viz. recept Bylinkové cizrnové placičky).https://www.toprecepty.cz/recept/64567-bylinkove-c…
Recept je specificky dělán bez alkoholu a bez lepku, ale samozřejmě se dá použít klasické víno a příloha dle vlastní chuti.
Kuchařka: Lenka Škulinová