![Přírodní kotlet s žampióny_5ffdce963e175.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/prirodni-kotlet-s-zampiony_5ffdce962c4ba.jpeg)
Suroviny
- 6 plátků vykostěné kotlety
- 30 dkg žampiónů
- 1 větší cibule
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- sladká mletá paprika
- hladká mouka
- olej
Postup přípravy receptu
-
Plátky kotlety po obvodu nařízneme, aby se nám nekroutily (já kotletku naříznu vcelku a pak krájím plátky, je to rychlejší), osolíme a mezi mikrotenem naklepeme.
-
Obalíme v hladké mouce promíchané s mletou paprikou a prudce z obou stran opečeme, ať se nám maso zatáhne.
-
Vyjmeme z pánve, odložíme na předehřátý talíř a přikryjeme.
-
Do výpeku přidáme cibuli nakrájenou na céčka, orestujeme mírně dorůžova, podlijeme horkým bujónem, přidáme opepřené a pokmínované kotletky a pod pokličkou necháme probublávat.
-
Ve druhé pánvičce na trošce oleje orestujeme na čtvrtiny nebo šestiny (podle velikosti) nakrájené osolené a drceným kmínem posypané žampióny.
-
Přidáme ke kotletkám a necháme cca 10 minut táhnout, aby se propojily vůně. Přílohy mohou být různé, od hranolků až po rýži. Já jsem použil vařený brambor.
Poznámka od kuchařky
Je to klasika, žádná bomba, ale máte tip co uvařit o víkendu. Kdybych měl po ruce krkovičku, určitě by byla šťavnatější. Konečně jsem se dočkal libečku a zelené petrželky, kterými jsem jídlo přizdobil.