
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 200 g mražených fazolek
- 2 kotlety bez kosti
- olej
- sůl
- pepř
- 75 g šunky-(kuřecí, vepřové)
- hladká mouka na obalení
- vývar na podlití
- několik kapek sojové omáčky
Postup přípravy receptu
-
Fazolky uvaříme v osolené 5-7 minut a hned je propláchneme studenou vodou. Kotlety naklepeme, mírně osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Šunku nakrájíme na nudličky.
-
Maso prudce opečeme na oleji z každé strany cca 2-3 minuty a podlijeme troškou vývaru. Necháme projít varem, aby se provařila mouka na kotletách.
-
Na lžíci oleje orestujeme šunku, přidáme fazolky, pokapeme sójovkou, osolíme, opepříme a vše prohřejeme. Maso podáváme obložené zelenými fazolkami.
Poznámka od kuchařky
Zdroj- Chvilka v kuchyni paní Darja Kemrová. Recept jsem si upravila podle sebe, místo kýty jsem použila kotletu, proti receptu jsem přidala sojovku..
Kuchařka: JanaDorazinova