
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 120 g kuskusu
- 60 – 80 g kořenové zeleniny:
- mrkev
- petržel
- celer
- 1 lžíce oleje
- zhruba 150 ml vývaru
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.
-
V hrnci ji osmahneme na lžíci rozehřátého oleje, zalijeme trochou vývaru nebo vody a malou chvilku podusíme, až změkne a hrnec odstavíme. Pak přidáme kuskus a vařící vývar, zamícháme a případně dosolíme, pokud je třeba. Na jeden díl kuskusu použijeme celkově zhruba 1,5 až 1,8 dílu tekutiny.
-
Přikryjeme pokličkou a necháme zhruba 10 minut.
-
Pak promícháme vidličkou a podáváme. Pokud se kdy stane a kuskus je ještě trochu tužší, přilijeme ještě malinko vařícího vývaru a ještě chvíli necháme pod pokličkou.
Poznámka od kuchařky
Další mé recepty najdete zde http://www.merylas.estranky.cz/
Kuchařka: Merylas