Přílohový kuskus s kořenovou zeleninou

74
- reklama -

Suroviny
2 porce

120 g kuskusu
60 – 80 g kořenové zeleniny:
mrkev
petržel
celer
1 lžíce oleje
zhruba 150 ml vývaru
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.


    Zobrazit celý recept

  2. V hrnci ji osmahneme na lžíci rozehřátého oleje, zalijeme trochou vývaru nebo vody a malou chvilku podusíme, až změkne a hrnec odstavíme. Pak přidáme kuskus a vařící vývar, zamícháme a případně dosolíme, pokud je třeba. Na jeden díl kuskusu použijeme celkově zhruba 1,5 až 1,8 dílu tekutiny.

  3. Přikryjeme pokličkou a necháme zhruba 10 minut.

  4. Pak promícháme vidličkou a podáváme. Pokud se kdy stane a kuskus je ještě trochu tužší, přilijeme ještě malinko vařícího vývaru a ještě chvíli necháme pod pokličkou.

Poznámka od kuchařky

Další mé recepty najdete zde http://www.merylas.estranky.cz/