- reklama -
Suroviny
4 porce
- 2 větší kedlubny
- 2 hrsti fazolek
- 1 cibule
- 1/2 kostky masoxu
- pepř
- drcený kmín
- olej
- sůl
- pažitka
- Na jíšku:
- hladká mouka
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Kedlubny oloupeme a nakrájíme na proužky dlouhé jako fazolky, cibuli nakrájíme nadrobno. Pak ji osmažíme na oleji, přidáme kedlubny, za chvíli zalijeme malým množstvím vody, vhodíme masox a dusíme.
-
Asi v polovině dušení přidáme fazolky, dosolíme, opepříme a z mouky a másla si uděláme jíšku, kterou naředíme málo vodou a kedlubny zajíškujeme, promícháme a provaříme, nakonec vhodíme nakrájenou pažitku.
Poznámka od kuchařky
Hokus pokus dvou zeleninových surovin, které jsou spolu velmi dobré a štavnaté!
Kuchařka: Bibinka