
- reklama -
Suroviny
- 500 g kysaného zelí
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 2-3 lžíce jemných ovesných vloček
- 50 g slaniny
- 2 lžíce zakysané smetany
- drcený kmín
- sůl
- 2 kuličky nového koření
- kousek sádla
- —-
- 500 g brambor
- 50 g slaniny
- 1 cibule
- sádlo
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Brambory umyjeme a ve slupce uvaříme do měkka. Mezitím nastrouháme mrkev najemno, cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno.
-
Rozpustíme kousek sádla a slaninu s cibulí orestujeme. Přidáme mrkev a po orestování přilijeme zelí i s nálevem. Vaříme s kořením do poloměkka a vsypeme vločky.
-
Dovaříme zelí do měkka. Nakonec do smetany vmícháme trochu polévky a celé to přidáme do polévky. Polévku už jen krátce povaříme a dochutíme.
-
Cibuli a slaninu na kousku sádla opečeme dozlatova. Ještě teplé brambory oloupeme a přidáme ke slanině. Rozšťoucháme je na hrubší kousky a dosolíme.
-
Polévku podáváme v talíři a brambory dáme zvlášť do misky. Každý si do polévky přibírá volitelné množství brambor.
Poznámka od kuchařky
Inspirace: Kulinář P. Stupka
Kuchařka: mika59









