![Přesnídávková „trampská“ polévka s růžokapustou_5ff7b95301c21.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/presnidavkova-trampska-polevka-s-ruzokapustou_5ff7b952e4b29.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 900 ml uzeného vývaru
- 200 ml studené vody
- 400 g Trampského cigára
- 400 g růžičkové kapusty
- 200 g brambor
- 1 velká mrkev
- 2 bobkové listy
- 2 lžíce sušené majoránky
- 2 lžíce granulovaného česneku
- 1 lžíce sádla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžička sladké mleté papriky
- sůl
- mletý pepř na dochucení
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu očistíme. Kapustičky překrojíme na půlky, mrkev a brambory nakrájíme na kostky a dáme s bobkovým listem do hrnce s vařícím vývarem vařit na 10 minut.
-
Cigáro nakrájíme na tenká kolečka a v druhém větším hrnci je osmažíme na rozehřátém sádle. Zasypeme paprikou, promícháme a zalijeme vývarem s povařenou zeleninou.
-
V hrnku se studenou vodou rozmícháme hladkou mouku, vlijeme do hrnce a slabým varem za občasného promíchání vaříme 10 minut. 2 minuty před koncem přidáme granulovaný česnek a mezi dlaněmi promnutou majoránku.
-
Podle potřeby dochutíme a podáváme s čerstvým pečivem.
Kuchařka: Anna Kocikova