Přesnídávka jablečno-mrkvovo-broskvová

78
- reklama -

Suroviny

1 kg zralých broskví
2 jablka
4 mrkve
cukr dle potřeby
pro dospělé můžeme přidat 1/2 lžičky kyseliny citronové

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev, broskve i jablka oloupeme a nakrájíme na kousky.

  2. Dáme do velkého hrnce, podlijeme malým množstvím vody a pod pokličkou vaříme, dokud není mrkev měkká (jablka a broskve se do té doby rozvaří). Ponorným mixerem rozmixujeme na hladké pyré.

  3. Je-li přesnídávka málo sladká, vmícháme cukr dle chuti. Můžeme také přidat kyselinu citronovou (pro dochucení i konzervaci).

  4. Pyré přivedeme k varu a za stálého míchání krátce povaříme.

  5. Poté nalijeme do sklenic od přesnídávek, zavíčkujeme a sterilujeme při 85°C 20 minut.

Poznámka od kuchařky

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.