
- reklama -
Suroviny
- 1 kg zralých broskví
- 2 jablka
- 4 mrkve
- cukr dle potřeby
- pro dospělé můžeme přidat 1/2 lžičky kyseliny citronové
Postup přípravy receptu
-
Mrkev, broskve i jablka oloupeme a nakrájíme na kousky.
-
Dáme do velkého hrnce, podlijeme malým množstvím vody a pod pokličkou vaříme, dokud není mrkev měkká (jablka a broskve se do té doby rozvaří). Ponorným mixerem rozmixujeme na hladké pyré.
-
Je-li přesnídávka málo sladká, vmícháme cukr dle chuti. Můžeme také přidat kyselinu citronovou (pro dochucení i konzervaci).
-
Pyré přivedeme k varu a za stálého míchání krátce povaříme.
-
Poté nalijeme do sklenic od přesnídávek, zavíčkujeme a sterilujeme při 85°C 20 minut.
Poznámka od kuchařky
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram