![Přesbidlo II_5ffa62cf7b197.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/presbidlo-ii_5ffa62cf6b2db.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 1 kg brambor uvařených ve slupce
- 300 g krup
- 3 cibule
- 150 g anglické slaniny
- 3 lžičky majoránky
- 3 stroužky česneku
- sůl
- sádlo nebo olej
Postup přípravy receptu
-
Kroupy namočíme večer předem do studené vody. Druhý den rozpalte trošku sádla na pánvi, přidejte slaninu na kostičky a nechejte rozškvařit.
-
Poté přisypte nakrájenou cibuli a osmažte do zlatova.
-
Vmíchejte majoránku, rozmačkané stroužky česneku a poté vše vyjměte z pánve.
-
Na zbylém omastku opečte na kostky nakrájené brambory a přidejte k nim kroupy a osmaženou cibuli se slaninou, vše promíchejte a ještě chvíli opékejte.
-
Dochuťte solí nebo i dalším česnekem a majoránkou dle chuti.
Poznámka od kuchařky
Přesbidlo je výborné samotné nebo s kysaným zelím.
Recept jsem našla v novinách a je úžasný!!!
Kuchařka: majda1512