Suroviny
- 500 g brambor
- 250 g hrubé mouky
- 1 žloutek
- mléko
- sůl
- sádlo
- cibule
Postup přípravy receptu
-
Z hrubé mouky, žloutku a soli vypracujeme těsto a necháme ho asi hodinu odpočinout.
-
Mezitím si připravíme brambor (oloupat, pokrájet a uvařit).
-
Když jsou brambory uvařené slijeme vodu do jiného hrnce ve kterém uvaříme noky z předem připraveného a odpočatého těsta.
-
Poté smícháme brambory a uvařené noky protřepeme a podáváme na talíři omastíme sádlem s dozlatova opečenou cibulkou.
Poznámka od kuchařky
Toto jídlo si pamatuji z dětství dělávala ho moje babička.
Přesbidlo jde servírovat jako samotný pokrm nebo jako příloha.
Noky jde také nahradit těstovinami, ale to už není ono.
Kdo má rád zelí a uzené může na drobno nakrájet povařit a přimíchat, také je to moc dobré.
Pokud tu tento recept je pod jiným názvem tak se předem omlouvám za dupl.