Přesbidlo

115
- reklama -

Suroviny

500 g brambor
250 g hrubé mouky
1 žloutek
mléko
sůl
sádlo
cibule

Postup přípravy receptu

  1. Z hrubé mouky, žloutku a soli vypracujeme těsto a necháme ho asi hodinu odpočinout.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím si připravíme brambor (oloupat, pokrájet a uvařit).

  3. Když jsou brambory uvařené slijeme vodu do jiného hrnce ve kterém uvaříme noky z předem připraveného a odpočatého těsta.

  4. Poté smícháme brambory a uvařené noky protřepeme a podáváme na talíři omastíme sádlem s dozlatova opečenou cibulkou.

Poznámka od kuchařky

Toto jídlo si pamatuji z dětství dělávala ho moje babička.

Přesbidlo jde servírovat jako samotný pokrm nebo jako příloha.

Noky jde také nahradit těstovinami, ale to už není ono.

Kdo má rád zelí a uzené může na drobno nakrájet povařit a přimíchat, také je to moc dobré.

Pokud tu tento recept je pod jiným názvem tak se předem omlouvám za dupl.