Přerovské řízky

230
- reklama -

Suroviny

mleté maso
tvrdý sýr
petrželová nať
vejce
hladká mouka
strouhanka
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Recept mám od mojí skvělé potencionální tchýně. Jsou to v podstatě holandské řízky, akorát že v Přerově si je ještě vylepšují petrželkou.

  2. Já jsem na ně použila směs hovězího a vepřového mletého masa, smíchala ho s nasekanou petrželkou a tou jsem opravdu nešetřila. Klidně bych si to dokázala představit i s libečkem, ten je aromatičtější a mohla by to být zajímavá obměna. Sýr jsem použila eidam 45-ti procentní.

  3. Nahrubo jsem ho nastrouhala a přidala ke směsi. Maso jsem už jen osolila a tvarovala z něho řízečky.

  4. Ty jsem obalila klasicky v trojobalu – mouka, vejce, strouhanka a usmažila na pánvi s olejem pěkně dozlatova.