
- reklama -
Suroviny
- mleté maso
- tvrdý sýr
- petrželová nať
- vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Recept mám od mojí skvělé potencionální tchýně. Jsou to v podstatě holandské řízky, akorát že v Přerově si je ještě vylepšují petrželkou.
-
Já jsem na ně použila směs hovězího a vepřového mletého masa, smíchala ho s nasekanou petrželkou a tou jsem opravdu nešetřila. Klidně bych si to dokázala představit i s libečkem, ten je aromatičtější a mohla by to být zajímavá obměna. Sýr jsem použila eidam 45-ti procentní.
-
Nahrubo jsem ho nastrouhala a přidala ke směsi. Maso jsem už jen osolila a tvarovala z něho řízečky.
-
Ty jsem obalila klasicky v trojobalu – mouka, vejce, strouhanka a usmažila na pánvi s olejem pěkně dozlatova.
Kuchař: Tabita









