
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 200 g drůbežích jater
- 1 cibule
- 2 plátky šunky
- 2 plátky anglické slaniny
- klínek Nivy
- 1 kolečko tvarůžků
- 1 lžíce Solamylu
- pažitka
- 1 vejce
- trochu mléka
- strouhanka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Játra nařežeme na menší kousky, šunku, anglickou slaninu, cibuli, tvarůžky nařežeme nadrobno a dáme k játrům, nastrouháme nivu, posypeme solamylem, pažitkou, posolíme a smícháme všechno dohromady.
-
Pak děláme koule (z tohoto množství jsou 4 kusy ), obalíme v mouce, vajíčku, strouhance (do vejce trochu mléka a soli), které hbitě osmažíme na oleji, nejprve zplacatíme vařečkou (mají mít tvar jako karbanátky), několikrát otočíme, aby se játra pěkně propekly.
Poznámka od kuchařky
Ke tvaru a možnosti takto upravit játra mě inspiroval Jiří Babica, ovšem to je to jediné, co je s jeho receptem podobné!
On dělal z vepřových a náplň je zcela odlišná! Tu mojí jsem si vymyslela sama.
Kuchařka: Bibinka









