Překvapivá, smažená drůbeží játra

83
- reklama -

Suroviny
2 porce

200 g drůbežích jater
1 cibule
2 plátky šunky
2 plátky anglické slaniny
klínek Nivy
1 kolečko tvarůžků
1 lžíce Solamylu
pažitka
1 vejce
trochu mléka
strouhanka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Játra nařežeme na menší kousky, šunku, anglickou slaninu, cibuli, tvarůžky nařežeme nadrobno a dáme k játrům, nastrouháme nivu, posypeme solamylem, pažitkou, posolíme a smícháme všechno dohromady.

  2. Pak děláme koule (z tohoto množství jsou 4 kusy ), obalíme v mouce, vajíčku, strouhance (do vejce trochu mléka a soli), které hbitě osmažíme na oleji, nejprve zplacatíme vařečkou (mají mít tvar jako karbanátky), několikrát otočíme, aby se játra pěkně propekly.

Poznámka od kuchařky

Ke tvaru a možnosti takto upravit játra mě inspiroval Jiří Babica, ovšem to je to jediné, co je s jeho receptem podobné!

On dělal z vepřových a náplň je zcela odlišná! Tu mojí jsem si vymyslela sama.