Prejt z hub a květáku

53
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

houby (podhřiby, hřiby, křemenáče, kozáci, atd.)
květák
kousek anglický slaniny
cibule
česnek
pepř
adžika (koření)
sůl
majoránka
1-2 vejce (podle množství)
2-3 syrové brambory
hladká mouka
strouhanka
máslo na vymazání pekáče

Postup přípravy receptu

  1. Houby nakrájíme a podusíme a necháme chvilku vychladnout.

  2. Vychladnuté houby rozmixuji s květákem (syrovým).

  3. Pak přidám brambory (nastrouhané a zbavené vody), přidám nadrobno nakrájenou slaninu, cibuli, prolisovaný česnek a vejce podle množství a vše smíchám.

  4. Potom dochutím kořením a dohustím hladkou moukou (ne moc).

  5. Potom vymažu pekáč máslem a vysypu strouhankou a vše naliji do pekáče a dám péct na 200°C do trouby.
    Jako přílohu dělám brambory a rajčatový salát.