
- reklama -
Suroviny
4-6 porcí
- houby (podhřiby, hřiby, křemenáče, kozáci, atd.)
- květák
- kousek anglický slaniny
- cibule
- česnek
- pepř
- adžika (koření)
- sůl
- majoránka
- 1-2 vejce (podle množství)
- 2-3 syrové brambory
- hladká mouka
- strouhanka
- máslo na vymazání pekáče
Postup přípravy receptu
-
Houby nakrájíme a podusíme a necháme chvilku vychladnout.
-
Vychladnuté houby rozmixuji s květákem (syrovým).
-
Pak přidám brambory (nastrouhané a zbavené vody), přidám nadrobno nakrájenou slaninu, cibuli, prolisovaný česnek a vejce podle množství a vše smíchám.
-
Potom dochutím kořením a dohustím hladkou moukou (ne moc).
-
Potom vymažu pekáč máslem a vysypu strouhankou a vše naliji do pekáče a dám péct na 200°C do trouby.
Jako přílohu dělám brambory a rajčatový salát.
Kuchař: ivan ves