- reklama -
Suroviny
10 – 15 ks podle velikosti bochánků
- 400 g špaldové hladké mouky
- 100 g másla
- 200 ml mléka (nebo smetany)
- 1 lžička cukru krupice
- 1/2 kostky droždí
- špetka soli
- hrubozrnná sůl na posypání
- Dále:
- nasekaný medvědí česnek
- vejce
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve připravíme kvásek. Do mísy s mlékem dáme lžičku cukru, rozdrobíme droždí, lehce zamícháme a necháme vzejít kvásek.
-
V míse smícháme mouku se solí, rukou promícháme, přidáme rozpuštěné máslo a kvásek. Vše řádně vypracujeme na hladké těsto, které dáme na teplé místo kynout.
-
Poté z těsta odebíráme stejně velké kousky, ze kterých uděláme bochánky. Každý bochánek potřeme rozšlehaným vejcem s medvědím česnekem a posypeme solí. Lehce nařízneme, dáme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 15-20 minut při teplotě 180°C.
Poznámka od kuchařky
Doba pečení záleží na typu trouby, každá peče jinak.
Kuchařka: MiskaM