- reklama -
Suroviny
- 60 g sušenek Lotus
- 60 g slaných preclíčků
- 100 g másla
- Náplň:
- 200 g čokolády na vaření
- 150 ml smetany na šlehání
- 2 lžíce likéru typu Baileys
Postup přípravy receptu
-
Sušenky i preclíky pomocí mixeru nebo robotu rozdrťte najemno a smíchejte s rozpuštěným máslem. Směs natlačte do formy nebo formiček (bylo akorát na tři tartaletky) tak, abyste pokryli dno i boky asi centimentrovou vrstvou. Připravené korpusy dejte chladit do lednice.
-
Čokoládu, smetanu a likér zahřejte, míchejte na hladký krém. Odstavte z ohně a nechte chvíli – tak deset minut – zchladnout. Potom naplňte připravené korpusy a opět dejte chladit nejméně na 4 hodiny – lépe až do druhého dne.
-
Můžete ozdobit šlehačkou, zbylými preclíčky namočenými do čokolády nebo čím vás napadne.
Poznámka od kuchařky
Volně podle receptu z Alberta.
Do druhého dne zbyl poslední košíček. Kombinace lehce slaného těsta s čokoládou je báječná.
Kuchařka: hosta