Preclíkové čokoládové koláčky

45
- reklama -

Suroviny

60 g sušenek Lotus
60 g slaných preclíčků
100 g másla
Náplň:
200 g čokolády na vaření
150 ml smetany na šlehání
2 lžíce likéru typu Baileys

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky i preclíky pomocí mixeru nebo robotu rozdrťte najemno a smíchejte s rozpuštěným máslem. Směs natlačte do formy nebo formiček (bylo akorát na tři tartaletky) tak, abyste pokryli dno i boky asi centimentrovou vrstvou. Připravené korpusy dejte chladit do lednice.


    Zobrazit celý recept

  2. Čokoládu, smetanu a likér zahřejte, míchejte na hladký krém. Odstavte z ohně a nechte chvíli – tak deset minut – zchladnout. Potom naplňte připravené korpusy a opět dejte chladit nejméně na 4 hodiny – lépe až do druhého dne.

  3. Můžete ozdobit šlehačkou, zbylými preclíčky namočenými do čokolády nebo čím vás napadne.

Poznámka od kuchařky

Volně podle receptu z Alberta.

Do druhého dne zbyl poslední košíček. Kombinace lehce slaného těsta s čokoládou je báječná.