
- reklama -
Suroviny
- 25 dkg cibule
- 4 lžíce sádla
- 50 – 60 dkg hovězí kližky
- 2 lžičky hladké mouky
- 2 vrchovaté lžičky sladké mleté papriky
- rajčatový protlak
- 7 dcl vývaru (z kostí)
- sůl
- 2 stroužky česneku
- kmín
- mletý pepř
- majoránka
- 2 párky
Postup přípravy receptu
-
Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle do světle zlatova, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme, přidáme hladkou mouku a opět osmahneme.
-
Zaprášíme sladkou paprikou, přidáme trochu rajčatového protlaku, znovu osmahneme a zalijeme vývarem. Osolíme, přidáme třený česnek, rozsekaný kmín, pepř a dusíme.
-
Před dokončením přidáme na jemno rozemletou majoránku.
-
Před podávání se každá porce ozdobí půlkou ohřátého párku.
Podáváme s houskovými knedlíky nebo vařenými brambory.
Kuchař: toprecepty.cz