- reklama -
Suroviny
- 300 g hladké mouky
- 300 g polohrubé mouky
- 150 g zakysané smetany 18%
- 100 g majonézy
- 2 žloutky
- kostka droždí
- 3 lžíce cukru
- 150 ml mléka
- 3 lžíce rumu
- 2 špetky soli
- Náplň:
- 500 ml mléka
- 100 g másla
- 2 karamelové pudinky
- 2 lžíce karamelového salka
- 500 ml šlehačky
- 2 ztužovače šlehačky
- Drobenka:
- 200 g polohrubé mouky
- 120 g másla
- 120 g moučkového cukru
- 1 skořicový cukr
- vejce na potření
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve uděláme kvásek z droždí, trochy cukru a vlahého mléka. Smícháme všechny suroviny s kváskem a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.
-
Vykynuté těsto rozdělíme na tolik části, kolik chceme mít koláčků. Z každého kousku uděláme bochánek a necháme ho cca 20 minut kynout. Poté pečeme na 200 st. cca 15-20 minut dorůžova.
-
Připravíme drobenku. Koláče potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme drobenkou a pečeme dorůžova. Mezitím uvaříme krém z mléka, másla a pudinkového prášku. Přidáme salko, metličkou spojíme a necháme vychladnout.
-
Šlehačku vyšleháme a spojíme společně s pudinkem. Vychladlé koláče rozkrojíme a naplníme připraveným krémem.
Kuchařka: mika59