Pražská uzená kýta, šťouchané brambory

50
- reklama -

Suroviny
2 porce

uzená kýta pražská
brambory
cibule
olej nebo sádlo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit brambory. Jak je uvařit správně se podívejte na odkaz v poznámce.


    Zobrazit celý recept

  2. Uzenou kýtu vyjmeme z vakuového obalu, opláchneme teplou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky.

  3. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a dáme restovat na pánev se sádlem nebo olejem.

  4. Za neustálého míchání smažíme do zlatova. Jakmile máme „barvu“, tak musíme pánev stáhnout z plemene a nejlépe zchladit ve studené vodě, aby se cibulka dále nesmažila (mohla by zčernat!).

  5. Uvařené brambory zcedíme a rozšťoucháme spolu s osmaženou cibulkou.

  6. Na pánev dáme „oprančit“ kýtu.

    Jako přílohu můžeme podávat sterilovaný okurek, „čalamádu“ nebo kompot.