
- reklama -
Suroviny
- Pražma zlatá 1 ks
- zelená petrželka
- čerstvá majoránka
- čerstvý tymián
- 2 bílky (na sníh)
- sůl cca 350 g
Postup přípravy receptu
-
Vykuchanou pražmu umyjeme a vysušíme papírovými utěrkami. Vložíme do ní bylinky – použila jsem ty, které mám právě vypěstované na zahradě.
-
Ušleháme sníh ze dvou bílků a přidáváme do něj sůl, dokud nezačne hrudkovatět.
-
Polovinu bílkovo-solné směsi položíme na pekáč s pečícím papírem nebo pečící fólií, na to položíme pražmu, zakryjeme druhou polovinou bílkovo-solné směsi.
-
Pečeme na horkovzduch na 180°C dokud okraje bílkové krusty nezačnou zlátnout. Poté necháme chvilku vychladnout, rozbijeme krustu.
Poznámka od kuchařky
Množství soli záleží na velikosti bílků, prostě přidávat až bílky začnou hrudkovatět.
Kuchař: Betyna