Pražma zlatá v bílkovo-solné krustě

130
- reklama -

Suroviny

Pražma zlatá 1 ks
zelená petrželka
čerstvá majoránka
čerstvý tymián
2 bílky (na sníh)
sůl cca 350 g

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchanou pražmu umyjeme a vysušíme papírovými utěrkami. Vložíme do ní bylinky – použila jsem ty, které mám právě vypěstované na zahradě.

  2. Ušleháme sníh ze dvou bílků a přidáváme do něj sůl, dokud nezačne hrudkovatět.

  3. Polovinu bílkovo-solné směsi položíme na pekáč s pečícím papírem nebo pečící fólií, na to položíme pražmu, zakryjeme druhou polovinou bílkovo-solné směsi.

  4. Pečeme na horkovzduch na 180°C dokud okraje bílkové krusty nezačnou zlátnout. Poté necháme chvilku vychladnout, rozbijeme krustu.

Poznámka od kuchařky

Množství soli záleží na velikosti bílků, prostě přidávat až bílky začnou hrudkovatět.