Pražma pečená na bylinkách

60
- reklama -

Suroviny

Pražma (mražená)
Sůl
Pepř
Bazalka
Citrónová kůra
Tymián
Olivový olej
Brambory

Postup přípravy receptu

  1. V hrníčku si rozmícháme olivový olej a všecno koření.

  2. Ryby dobře omyjeme vodou a promažeme zevnitř i zvenku kořenící směsí. Necháme uležet cca 2 hodiny v chladu.

  3. Mezitím si povaříme brambory ve slupce (malé brambory) asi 20 minut.

  4. Do pekáčku dáme uvařené brambory rozkrojené na půl, pomažeme kořenicí směsí, do brambor vložíme naložené ryby a dáme péci do středně vyhřáté trouby.

  5. Pečeme cca 30 minut. Během pečení ryby obracíme a vždy navrch dáme plátek másla.