
- reklama -
Suroviny
1 porce
- pražma královská
- 1 celer
- 1 citron
- pepř
- sůl
- olivový olej
- harissa
- kukuřice
- kůra z citronu
- salát
- rajčata
- jarní cibule
- pepř špetka
- 1 Kl soli
- 1 KL octa
- 1 Kl cukru
Postup přípravy receptu
-
Očistíme celer a nakrájíme na hranolky, uvaříme je v citronové vodě (10 minut). Povařené hranolky dáme do mísy, posolíme, posypeme harissou a polijeme olivovým olejem.
-
Pražmu osolíme, nařízneme, opepříme, polijeme citronovou šťávou a olivovým olejem. Dáme do rozehřáté trouby na 200 °C společně z celerovými hranolky na 20 minut na program gril.
Poznámka od kuchařky
Kdo nemá harissu, může dát kari, grilovací koření, papriku.
Kuchař: Drahos z kamene