Pražma a žampionové brambory

62
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 pražmy
máslo
sůl
pepř
žampiony
brambory
voda (na vaření brambor)
kmín
olivový olej
salát
kukuřice
červená paprika
citron

Postup přípravy receptu

  1. Pražmu osolíme, opepříme a polijeme šťávou z citronu. Na pánev dáme kousek másla a položíme filety z ryby. Osmahneme z obou stran, asi 5 minut z každé strany.

  2. Houbovou bramborovou kaši uděláme tak, že nakrájíme cibulku, žampiony a na předehřáté pánvi necháme zesklovatět.

  3. Brambory uvaříme doměkka, přidáme máslo, mléko a cibulku se žampiony vmícháme do kaše. Zeleninu osolíme, opepříme a polijeme olivovým olejem

Poznámka od kuchařky

Maso mořana zlatého je na trhu velmi ceněno: je bílé a pevné, delikátní chuti. Prodává se pod obchodními názvy Pražma královská nebo doráda (ze španělského dorado — pozlacený) Mořan zlatý (Sparus aurata) je ostnoploutvá ryba, žijící ve Středozemním moři a ve východní části Atlantiku od jižní Anglie po Kanárské ostrovy.