
Suroviny
2 porce
- 2 pražmy
- máslo
- sůl
- pepř
- žampiony
- brambory
- voda (na vaření brambor)
- kmín
- olivový olej
- salát
- kukuřice
- červená paprika
- citron
Postup přípravy receptu
-
Pražmu osolíme, opepříme a polijeme šťávou z citronu. Na pánev dáme kousek másla a položíme filety z ryby. Osmahneme z obou stran, asi 5 minut z každé strany.
-
Houbovou bramborovou kaši uděláme tak, že nakrájíme cibulku, žampiony a na předehřáté pánvi necháme zesklovatět.
-
Brambory uvaříme doměkka, přidáme máslo, mléko a cibulku se žampiony vmícháme do kaše. Zeleninu osolíme, opepříme a polijeme olivovým olejem
Poznámka od kuchařky
Maso mořana zlatého je na trhu velmi ceněno: je bílé a pevné, delikátní chuti. Prodává se pod obchodními názvy Pražma královská nebo doráda (ze španělského dorado — pozlacený) Mořan zlatý (Sparus aurata) je ostnoploutvá ryba, žijící ve Středozemním moři a ve východní části Atlantiku od jižní Anglie po Kanárské ostrovy.