Pravý řecký salát

53
- reklama -

Suroviny
8 porcí

4 velká rajčata – asi 700 g
1 velká okurka
2 červené cibule
1 salát
100 g oliv černých (bez pecek)
225 g fety
na dressing:
125 ml olivového oleje (ale může být i méně)
50 ml citrónové šťávy
3 lžíce posekaného čerstvého koriandru
špetka cukru
sůl
černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme rajčata a okurku na kostičky. Cibule nakrájíme na jemno, a natrháme omytý salát.


    Zobrazit celý recept

  2. Smícháme ingredience na dressing. Všechny ingredience na salát dáme do mísy, přidáme na půlky nakrájené olivy a zamícháme.

  3. Do zamíchaného salátu nalijeme dressing a promícháme. Fetu nadrobenou nebo nakrájenou na kostky dáváme až na hotové porce salátu.