Pravý kuřecí paprikáč

109
- reklama -

Suroviny

olej
cibule
paprika maďarská
kuřecí maso
divoké koření
pepř celý
sůl
1 kostka slepičího masoxu
mléko
smetana

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme cibulku do zlatova, přidáme mletou papriku, kterou také orestujeme, vložíme kuřecí maso, koření, sůl a dusíme do měkka. Po změknutí maso vyjmeme.

  2. V mléce cca 0,5l rozšleháme 5 lžic hladké mouky, které vmícháme do šťávy z masa. Za stálého míchání přivedeme k varu.

  3. Přidáme smetanu na zjemnění a podle potřeby doředíme mlékem. Omáčku dochutíme už jen solí dle potřeby a přecedíme.

  4. Do hotové omáčky můžeme dát naporcované maso. Paprikáč podáváme s noky, knedlíky nebo těstovinami.