
- reklama -
Suroviny
- olej
- cibule
- paprika maďarská
- kuřecí maso
- divoké koření
- pepř celý
- sůl
- 1 kostka slepičího masoxu
- mléko
- smetana
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme cibulku do zlatova, přidáme mletou papriku, kterou také orestujeme, vložíme kuřecí maso, koření, sůl a dusíme do měkka. Po změknutí maso vyjmeme.
-
V mléce cca 0,5l rozšleháme 5 lžic hladké mouky, které vmícháme do šťávy z masa. Za stálého míchání přivedeme k varu.
-
Přidáme smetanu na zjemnění a podle potřeby doředíme mlékem. Omáčku dochutíme už jen solí dle potřeby a přecedíme.
-
Do hotové omáčky můžeme dát naporcované maso. Paprikáč podáváme s noky, knedlíky nebo těstovinami.
Kuchařka: Reneels