Pravý hospodský guláš z hovězí kližky

233
- reklama -

Suroviny
4-5 porcí

500 g hovězího masa (kližky)
500 g cibule
sádlo (může být i olej)
1,5 l silného vývaru
sůl
pepř
kmín
2-3 PL hotové jíšky Knorr
sušené houby (i čerstvé, pokud máme)

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu na rozpuštěném sádle necháme zpěnit cibuli (nespálit, jen nechat hodně ztmavnout), zalijeme dvěma naběračkami vývaru a necháme rozvařit.
    Vložíme maso, pokrájené na kousky a necháme zatáhnout. Kastrol vložíme do rozpálené trouby a necháme 90 minut péct (občas podlijeme vývarem).


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím připravíme sušené houby, předem namočené a provařené.
    Pokud budou houby čerstvé, očistíme je, nakrájíme, vložíme do rendlíku a necháme asi 5 minut projít varem.

  3. Hotové maso dolijeme vývarem, vložíme přecezené houby, osolíme, opepříme a pokmínujeme. Zahustíme jíškou a podáváme podle chuti s knedlíkem, bramborem, rýží nebo těstovinami.