- reklama -
Suroviny
- 1 l vývaru z kostí
- 250 g předního hovězího masa
- 100 g cibule
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 2 stroužky česneku
- 30 g sádla
- 40 g hladké mouky
- 20 g sádla
- 200 g brambor
- sůl
- mletý pepř
- majoránka
- kmín
- petrželová nať
Postup přípravy receptu
-
Ze sádla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vlažným vývarem, dobře rozmícháme a za občasného míchání vaříme pomalým varem 5 minut.
-
Na sádle zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme maso nakrájené na malé kostky, mírně je opečeme, zaprášíme mletou paprikou, znovu krátce opečeme, zalijeme trochou vývaru, osolíme, opepříme a dusíme.
-
K poloměkkému masu přidáme brambory nakrájené na malé kostky, česnek utřený se solí, podle potřeby dolijeme vývar a vše dusíme doměkka.
-
Nakonec do vývaru s jíškou vmícháme udušené maso s bramborami, přidáme majoránku a vše spolu ještě chvíli povaříme. Před podáváním přidáme nakrájenou petrželovou nať.
Poznámka od kuchařky
Polévku podáváme s chlebem nebo pečivem.
Kuchařka: MiskaM