- reklama -
Suroviny
- 300 g polohrubé mouky
- půl sáčku prášku do pečiva
- 100 g moučkového cukru
- 100 g rostlinného tuku
- 1 vejce
- mléko podle potřeby
- ztužený tuk na plech
Postup přípravy receptu
-
Mouku rozmícháme s práškem a prosijeme na vál. Přidáme cukr bez hrudek a rozemneme tuk.
-
Pomocí vejce a trochy mléka rychle zpracujeme vláčné těsto. Těsto je vhodné k různému použití. Obvykle je rozdělujeme na dva díly a plníme nádivkou z jednoho obyčejného tvarohu nebo strouhanými jablky se skořicovým cukrem. Nebo dvě třetiny těsta rozválíme na plát, potřeme pikantní zavařeninou a ze zbylého těsta uděláme mřížky. Mřížkový koláč je lepší druhý den po rozležení.
Kuchař: toprecepty.cz