
Suroviny
- 300 g vody
- 60 g oleje
- 540-550 g hladké mouky
- 2 lžičky soli
- 10 g čerstvého droždí
Postup přípravy receptu
-
ve vodě rozpustíme droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme krátce nakynout (20 minut).
Těsto na vále propracujeme, rozdělíme na 10 kousků a z každého uděláme bulku. Po krátkém odpočinku bulky rozválíme do oválu, nahoře je nožem nebo kartou rozřízmene a cípy ohneme jako prasečí ouška.
-
Rypáček uděláme shrnutím dolního okraje oválu a smáčknutím okrajů těsta k sobě – vzniklý „komínek“ ohrneme jako límec košile.
Oči prasátek jsou z dýňových jader, která zapíchneme do těsta – a všechna prasátka dáme kynout na plech. -
Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme (190°C/20 minut).
Poznámka od kuchařky
Opravdu děsně jednoduché tvarování – vašim dětem nebo vnoučatům budou tyto „jiné rohlíky“ určitě chutnat!
Zdroj: Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/prasatka/









