Prasátka

153
- reklama -

Suroviny

300 g vody
60 g oleje
540-550 g hladké mouky
2 lžičky soli
10 g čerstvého droždí

Postup přípravy receptu

  1. ve vodě rozpustíme droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme krátce nakynout (20 minut).

    Těsto na vále propracujeme, rozdělíme na 10 kousků a z každého uděláme bulku. Po krátkém odpočinku bulky rozválíme do oválu, nahoře je nožem nebo kartou rozřízmene a cípy ohneme jako prasečí ouška.

  2. Rypáček uděláme shrnutím dolního okraje oválu a smáčknutím okrajů těsta k sobě – vzniklý „komínek“ ohrneme jako límec košile.
    Oči prasátek jsou z dýňových jader, která zapíchneme do těsta – a všechna prasátka dáme kynout na plech.

  3. Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme (190°C/20 minut).

Poznámka od kuchařky

Opravdu děsně jednoduché tvarování – vašim dětem nebo vnoučatům budou tyto „jiné rohlíky“ určitě chutnat!

Zdroj: Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/prasatka/