
- reklama -
Suroviny
100 porcí
- 100 g čokoláda hořká (70 % )
- 120 g mletých vlašských ořechů
- 100 g mletých ovesných vloček
- 450 g kakaooříškového krému Šmakoun (3 balení)
- 1 polévková lžíce kokosového oleje
Postup přípravy receptu
-
Kakaooříškový krém promícháme s mletými vločkami a 90 g mletých ořechů. Necháme vychladit a tvoříme kuličky.
-
Kuličky dáme do mrazáku na cca 30 minut.
-
Čokoládu rozpustíme s kokosovým olejem ve vodní lázni.
-
Každou kuličku napíchneme na párátko, polijeme čokoládou a ozdobíme ořechy ( kakaem, kokosem, mandlemi..)
-
Párátko zapíchneme do polystyrenu a kuličky necháme vychladit. Po vychlazení skladujeme v lednici ( trvanlivost cca 3-4 dny). Lépe je zamrazit a poté před konzumací potřebné množství nechat povolit cca 10 min při pokojové teplotě.
Poznámka od kuchařky
Energetická hodnota na 1 kuličku : 118 kJ
Bílkoviny (g): 0.8, Tuky (g): 1.9, Sacharidy (g): 1.8 Cukry (g): 0.9 Vláknina (g): 0.4
Kuchařka: anicka123









