
- reklama -
Suroviny
- 280 g másla
- 350 g hladké mouky
- 250 g moučkového cukru
- 150 g mletých lískových oříšků
- 40 g kakaa
- lžička mleté skořice
- špetka mletého hřebíčku
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny dáme do vhodné mísy a zpracujeme v těsto – nejlépe rukama, důkladně. Nemusíme nechávat odležet, pokud nestíháme, tak noc v lednici nevadí – jen před pečením alespoň na hodinu vyjmeme z lednice.
-
Jen upozorňuji – homogenní masa z toho nebude. Kousky těsta vtlačujeme prstíkem do formiček na pracny v tenké vrstvě a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 st. – doba pečení závisí na velikosti formiček, cca 7 minut.
-
Vyklopíme, necháme vystydnout a uložíme v krabicích nejlépe na tři týdny. Před podáváním můžeme posypat vanilkovým cukrem.
Poznámka od kuchařky
Můj recept z Labužníka včetně fotografie.
Vajíčko tam opravdu není. Formičky nevymazávám, pracničky vypadnou po ťuknutí o kraj plechu samy.
Kuchařka: Eja57