Suroviny
——————————————-
- Světlý piškot:
- 4 ks vejce
- 200 g cukru krupice
- 250 g hladké mouky
- 100 g Hera máslová příchuť
- 1 ks kypřícího prášku
- 200 g marmelády
- Krém:
- 50 g kukuřičného škrobu
- 150 g strouhaného kokosu
- 500 ml mléka
- 180 g cukru krupice
- 250 g Hera máslová příchuť
- kokosové plátky ozdobení
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme společně s cukrem do pevné bílé pěny.
-
Pomocí stěrky opatrně do pěny vmícháme hladkou mouku s kypřícím práškem a nakonec přidáme rozpuštěnou Heru máslová příchuť.
-
Hmotu rozetřeme stejnoměrně na plech vyložený pečícím papírem.
-
Pečeme na 200°C cca 10 minut.
-
Po upečení necháme vychladnout a dáma na cca 2 hodiny odpočinout do lednice.
-
Mezitím si připravíme krém. Mléko společně s cukrem přivedeme k varu a přidáme kokos.
-
Necháme asi půl hodiny stát a poté důkladně přepasírujeme.
-
Vzniklé kokosové mléko opět vlijeme do hrnce, zahustíme škrobem a dobře povaříme.
-
Základ krému pak za stálého míchání vychladíme a nakonec do vychladlého krému zašleháme Heru máslová příchuť.
-
Část krému si dáme stranou na závěrečnou úpravu. Zbylý krém rozetřeme na povrch upečeného plátu, který nejprve potřeme zavařeninou.
-
Plát stočíme do podoby rolády. Tu dáme vychladit a poté povrch potřeme zbylým krémem a obalíme kokosovými plátky.
Poznámka od kuchařky
Je pracná, ale mně chutná, nevím jak vám, ale mě jo 🙂