Pracná „Kokosová roláda“ pro profíky

53
- reklama -

Suroviny
——————————————-

Světlý piškot:
4 ks vejce
200 g cukru krupice
250 g hladké mouky
100 g Hera máslová příchuť
1 ks kypřícího prášku
200 g marmelády
Krém:
50 g kukuřičného škrobu
150 g strouhaného kokosu
500 ml mléka
180 g cukru krupice
250 g Hera máslová příchuť
kokosové plátky ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme společně s cukrem do pevné bílé pěny.


    Zobrazit celý recept

  2. Pomocí stěrky opatrně do pěny vmícháme hladkou mouku s kypřícím práškem a nakonec přidáme rozpuštěnou Heru máslová příchuť.

  3. Hmotu rozetřeme stejnoměrně na plech vyložený pečícím papírem.

  4. Pečeme na 200°C cca 10 minut.

  5. Po upečení necháme vychladnout a dáma na cca 2 hodiny odpočinout do lednice.

  6. Mezitím si připravíme krém. Mléko společně s cukrem přivedeme k varu a přidáme kokos.

  7. Necháme asi půl hodiny stát a poté důkladně přepasírujeme.

  8. Vzniklé kokosové mléko opět vlijeme do hrnce, zahustíme škrobem a dobře povaříme.

  9. Základ krému pak za stálého míchání vychladíme a nakonec do vychladlého krému zašleháme Heru máslová příchuť.

  10. Část krému si dáme stranou na závěrečnou úpravu. Zbylý krém rozetřeme na povrch upečeného plátu, který nejprve potřeme zavařeninou.

  11. Plát stočíme do podoby rolády. Tu dáme vychladit a poté povrch potřeme zbylým krémem a obalíme kokosovými plátky.

Poznámka od kuchařky

Je pracná, ale mně chutná, nevím jak vám, ale mě jo 🙂